Специализираната прокуратурата приключи разследването срещу единадесетте служители от ДАИ-Благоевград, обвинени за участие в организирана престъпна група за искане на подкупи.

Въпреки че първоначално подсъдимите бяха десетима, след преценка на събраните доказателства на 31 януари тази година беше обвинен още един.

На 13 февруари започна предявяването на прецизираните обвинения.

Предстои предявяване и на материалите по досъдебното производство, както и внасяне на обвинителен акт в Специализирания наказателен съд.

Спецпрокуратурата нахлу в ДАИ-Благоевград
Обновена

Спецпрокуратурата нахлу в ДАИ-Благоевград

Има задържани

Припомняме, на 24 април 2018 г. спецпрокуратурата проведе операция срещу корупцията в ДАИ-Благоевград. В хода на акцията бяха задържани 10 души. Те бяха отстранени от длъжност и срещу тях бяха повдигнати обвинения. При разследването се установи, че служителите са искали подкупи от транспортни фирми в региона, за да не им бъдат налагани глоби за нарушения. Исканите подкупи били най-често по 300 евро от фирма.

Управителите на транспортните фирми били уведомявани, че предстои да им бъде извършена проверка, както и какви документи трябва да представят на инспекторите. Най-често сред документите бил вмъкван плик с поискания подкуп.

За да отчетат дейност, инспекторите налагали на фирмата глоба за дребно нарушение - обикновено от 200 лева. По тази схема участниците в групата разпределяли помежду си до 1200 евро на ден.

Към момента на уволнените служители са наложени парични гаранции в различни размери.

Спецпрокуратурата иска постоянен арест за благоевградските даяджии
Обновена

Спецпрокуратурата иска постоянен арест за благоевградските даяджии

11 служители на ДАИ-Благоевград са в ареста