До края на седмицата ще бъде свикан нов екип на службите на МВР за разследване на случаите на безследно изчезнали хора от Добрич.

Това съобщи след среща с техни близки министърът на вътрешните работи Румен Петков, цитиран от БНР.

Той допълни, че още информация ще бъде искана от Интерпол. Ще бъде назначена и проверка по сигнал на родители, че двама полицейски служители са пречели на разследването.

До края на седмицата нов екип от вътрешното министерство ще пристигне в Добрич. Екипът ще разследва още два случая от 1993 и 1997 година, които по думите на Румен Петков са били архивирани.

Събраната досега с технически средства информация, по която не може да се работи в българските технически лаборатории ще бъде предоставена на партньорските служби в чужбина, а от Интерпол ще се иска и допълнителна информация.

Министър Петков ще назначи проверка на двама полицейски служители в Добрич и в министерството, които според родителите на изчезналите са пречели на разследването.

"Не сме тук да заблуждаваме и подхранваме илюзии, не сме обещавали нищо", категоричен бе министър Румен Петков. Той уточни, че от 1993 година насам в Добрич има 24 случая на безследно изчезнали, 7 са изчистени, 2 са били свалени в архив. Новият архив започва работа от 17 февруари.