Mного близък човек от семейното обкръжение е подозиран от МВР за убийството на президента на модна къща “Агресия” Александър Антов, съобщи електронното издание на в. „24 часа”.

Според работната хипотеза на криминалистите той не е физически убиец, а може би е поръчител на атентата, който предизвика силно обществено напрежение.

Общо две са версиите, свързани с близки и със семейството на убития бизнесмен, които предстои криминалистите да “изчистят”.

Твърде вероятно е през следващата седмица заподозрените роднини да бъдат разпитани на детектор на лъжата в Института по психология на МВР. Тестът с полиграф ще покаже дали тази следа е реална.

В интервю пред Би Ти Ви дъщерята Александър Антов – Мая, заяви, че иска да знае кой е убиецът, колкото и да я боли. Младата жена застана пред камерите, за да опровергае написаното за баща ѝ в дните след убийството.

В първия момент професионалната кариера и коректният стил на работа на Александър Антов хвърлиха в смут разследващите, клиентите, колегите и партньорите. 24 часа след покушението започнаха да излизат странни факти около последните години от живота на бизнесмена.

Оказа се, че за да се спестят данъци, той или негов близък е продал фиктивно фабриката, магазини, земя и складове на врачански ром „бушон”.

Година преди да бъде убит, Александър Антов е прехвърлил четири от фирмите си на безработен циганин, на чието име се водят общо 23 дружества.

Излезе информация, че само срещу 60 хил. лева моделиерът е прехвърлил бизнеса си на Петко Васков Митов.

Какво се крие зад скандалната сделка, не е ясно, но 38-годишният нов собственик е напълно непознат в бранша и затова се предполага, че е подставено лице на неизвестни кредитори.

През 2014 г. 63-годишният шеф на модна къща “Агресия”, който бе застрелян с два куршума в главата на 8 януари вечерта в софийското село Бистрица, е продал завода си в столичния квартал “Надежда” за скромната сума.

Периодът, в който стават мистериозните прехвърляния, съвпада с времето, в което втората съпруга на Антов - Мария, се раболява от рак.
Бизнесменът преживява кошмарен период, през който се грижи сам за нея. Пътува цели денонощия с автомобил до Германия за процедури, води я дори на преговори, защото тя отказва да стои сама. В началото на 2015 г. той получава инфаркт.

Не е ясно дали това е свързано с факта, че седмици по-рано - на 5 ноември 2014 г., Антов с фирмата си “Агресия груп” прехвърля завода си на бул. “Рожен” 22 в жк “Надежда” на “Бреда кардс България” за 59 250 лв. Активите включват земи - 9500 дка, магазин на бул. “България” 58, общо 4 сгради - едната с 234 км. м площ, и още една от 956 кв. м, трета с 1828 кв. м застроена площ, както и четвърта с 3321 кв. м.

Освен това е прехвърлена и 9,4 дка земя.

Собственик на “Бреда кардс България” е друга фирма, която пак е собственост на Петко Васков Митов.

“Агресия груп” престава да съществува на 13 май миналата година, когато се преименува на “Росарт” и отново минава под контрола на същия човек.