Подпалена е кола на разследващ полицай в София, съобщава НоваТВ. Щетите са материални, подпалването е станало около 5 часа тази сутрин, докато колата е паркирана пред входа на блока на собствениците - мъж и жена, служители в системата на МВР.

"Беше към 5 часа сутринта. Първо чух свистене. После видях в тавана ми отблясъци от огъня. Погледнах през прозореца и видях, че колата ни гори. Това е втора кола в рамките на година и половина. Веднага изтичах и започнахме да гасим с малки пожарогасители, но това е нищо, не можеш да го локализираш", коментира Кристиян Попов, който е репортер в медията и син служителите в МВР.

По думите му, "единствено може да го спреш за момент и той лумва отново. Бяхме се обадили на пожарната. Много бързо дойдоха. Може би 5 минути им трябваше. И още 5 да го загасят, но щетите са доста сериозни". Попов се надява деянието да не е свързано с неговата работа и тази на родителите му.

Камера пред блока е заснела извършителя на палежа, предишният палеж също е заснет, но извършителят не е разкрит. МВР коментира, че тече разследване.

Взрив в кола на частен съдебен изпълнител в Стара Загора

Взрив в кола на частен съдебен изпълнител в Стара Загора

Няма жертви