Два автомобила изгоряха миналата нощ в Козлодуй. Те са собственост на Мария Маркова, бивш служител на община Козлодуй. Според нея палежът е свързан с факта, че тя е свидетел по дело за злоупотреби с общински средства, съобщава Нова телевизия.

Води се разследване и извършителите не са известни.

В края на април месец бе запален и автомобилът на кмета на града Маринела Иванова. Тя отрича всички спекулации по темата дали има връзка с извършения палеж. Иванова потвърждава, че Мария Маркова е била ръководител на Комунални дейности в общината.

Още със заявлението си за напускане на общинската служба е заявила, че не е съгласна с действията на ръководството и няма да ги изпълнява. Тя е подала и сигнал до компетентните органи. За съжаление, по думите й, до този момент няма развитие по случая.

Мария Маркова заявява, че няма никакъв конфликт със съседи, приятели или роднини. А с действието си при подаване на сигнала е засегнала интересите на кмета Маринела Иванова, Цветан Молов, организатор на автомобилния транспорт, и Красимир Пунчев, на когото е дадена поддръжката на гробищния парк.

Изгоряха камион, трактор и автомобили на бившия кмет на Съединение

Изгоряха камион, трактор и автомобили на бившия кмет на Съединение

Той подозира умишлен палеж от политически характер