Полицаите в столицата заловиха над 560 грама наркотични вещества в хода на специализирани операции от сектор "Наркотици" по противодействие на наркоразпространението.

Спецоперациите са проведени на 10, 11 и 12 юли. В хода на оперативните действия полицаите са намерили и иззели 169.16 грама амфетамин, 32 грама хероин, 180. 85 грама марихуана, 15.7 грама кокаин и 1.66 грама хашиш. Предстои да излезе и резултатът от назначената експертиза относно 161.35 грама прахообразно вещество.

Седем задържани при спецакция в центъра на София

Седем задържани при спецакция в центъра на София

Те са разпространявали наркотици

Акциите са проведени на различни адреси в столицата. Задържани 13 мъже и жени, съпричастни към съхранението и разпространението на дрогата. След доклад по събраните материали в Софийска градска прокуратура спрямо шестима от задържаните са повдигнати обвинения. Те са с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Останалите задържани са разпитани пред съдия и освободени.

В сряда, 12 юли, на столичния булевард "Александър Стамболийски", след покупко-продажба на дрога са задържани 6 криминално проявени столичани - Д.В. (26 г.), Г.Л. (26 г.), С.С. (33 г.), Ц.Н. (37 г.), С.Н. (31 г.) и Х.В. (28г.). Арестувани са и други двама - Н.Р. (28 г.) и С.М. (26 г.). При последвалите обиски и претърсвания полицаите намерили различни по вид и размер хартиени и полиетиленови сгъвки, съдържащи различни вещества и 23 таблетки.

Полицаи щурмуват Южното Черноморие за дрога

Полицаи щурмуват Южното Черноморие за дрога

Открили 125 грама канабис и 15 екстазита за едно денонощие

Ден по-рано, на 11 юли, по получен сигнал, на булевард "Гоце Делчев" органите на реда задържали криминално проявените Д.Т. (31 г.), Е.Д. (44 г.). Задържан е и Н.К.(49 г.), който до момента е бил неизвестен на властите. При предприетите обиски и претърсвания полицаите намерили и иззели множество хартиени и полиетиленови сгъвки, съдържащи различни по вид вещества, мобилни телефони, боен пистолет и електронни везни. Спрямо тримата мъже са повдигнати обвинения.

На сутринта на 10 юли, понеделник, след покупко-продажба на дрога в столичния квартал "Света Троица", спецполицаите задържат клиента К.Ч. (32 г.), дилъра И.Н. (49 г.), и приятелката му К.Д. (34г.). При обиск и претърсвания на автомобилите и жилищата на задържаните полицаите намерили и иззели множество различни по вид и форма разфасовки, съдържащи прахообразни вещества, тревиста маса, мобилни телефони и пари. Срещу И. Н. е повдигнато обвинение.