19-годишно момче от Карлово се оплака от полицейско насилие, съобщи Нова.

По думите на момчето всичко станало в петък, 22 март, около 20.30 часа. Тогава Петър се прибирал към дома си, когато по пътя го настигнал автомобил, от който слезли двама непознати мъже. Тогава момчето се изплашило и побягнало, защото си помислило, че искат да го оберат, а полицаите били цивилни - не носили униформа, нито били с патрулка.

"Не разбрах, че това са полицаи. Шофьорът слезе и ми каза да си дам документите за проверка. В следващия момент си показа значката, но за мен това не бяха истински полицаи. Не носеха униформи. Приличаха на крадци. Започнах да бягам. Чух щракване на пистолет. Бутнаха ме на земята и започнаха да ме обиждат и бият. След това дойдоха хора, които ми помогнаха", разказва младежът Петър Маринов.

Бащата на момчето е адвокат. Той е извадил медицинско на сина си за нанесените травми и е подал сигнал в полицията и прокуратурата.

Версията на полицаите - момчето оказало съпротива при проверка за притежание на наркотици. Момчето дори нанесло лека телесна повреда на един от полицаите.

Уволниха двама полицаи, пребили задържан в районното

Уволниха двама полицаи, пребили задържан в районното

Счупили му челюстта с ритник в главата

"Не съм оказал съпротива. Не съм удрял полицая. Ухапах го, защото много се уплаших. Бяха ми затиснали много силно крака. Това беше инстинкт за самосъхранение", заяви Петър.
Той няма никакви криминално прояви.
В него не са открити наркотици.
Въпреки това момчето е ритано, обиждано и удряно, както твърди баща му.

Наблюдаващият прокурор по случая Димитър Димитров заяви, че по случая се извършва проверка. "Разпитват се както полицаите и Петър, така и други лица, които са били в района. Момчето е било проверено случайно. Действително те са били цивилни. По време на задържането му, момчето отново е оказало съпротива. Тогава е била причинена и телесната повреда на полицая. Момчето е било освободено след около 2 часа", каза той.