Полицаи претърсват сградата на община Септември. Операцията срещу корупцията по високите етажи на властта е под ръководството на Специализираната прокуратура, пише "24 часа".
В четвъртък сутринта полицаи претърсват кабинетите на кмета Марин Рачев и негови служители.

По информация на БНР над 50 полицаи извършват обиски в общината, в дома на градоначалника на Септември и свързани с него хора в града.

Прокуратурата разследва кмета на Септември  за 13 млн. лв. щети

Прокуратурата разследва кмета на Септември за 13 млн. лв. щети

СГП е изпратила 14 тома и 5283 страници доказателствен материал към спецпрокуратурата, според инициативен комитет "Да спасим Община Септември"

Преди половин година срещу кмета започнаха протести. От декември има 4 обвинения, чиито брой може да бъде увеличен. Обвиненията са във връзка със сделки за обществени поръчки и други сделки. Предполагат се щети за милиони.

В операцията участва и Бюрото за защита на свидетили към главния прокурор Сотир Цацаров, съобщи trafficnews.

Акцията е заради повдигнато обвинение за данъчно престъпление срещу кмета на общината Марин Рачев за нарушения на закона за обществени поръчки. С тях са нанесени щети на община Септември за 13 милиона лева.

След сигнал на гражданското сдружение "Да спасим община Септември" и по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров в общината имаше редица проверки. Те са от Агенцията за финансов контрол и СГП. По информация на "24 часа" при тях са открити множество нарушения.

Кметът на Септември с друг манталитет от Лазар Влайков

Кметът на Септември с друг манталитет от Лазар Влайков

Марин Рачев се разграничи от бившия председател на общинския съвет

Документите от проверките бяха предадени на специализираната прокуратура по компетентност за повдигане на обвинения срещу кмета Рачев.