Кметът на град Септември Марин Рачев се разграничи от Лазар Влайков - бившия председател на Общинския съвет, съобщава БТВ. По думите на Рачев случая с убития собственик на ресторант във Виноградец е нелеп битов инцидент.

Съдът пусна Лазар Влайков под домашен арест

Съдът пусна Лазар Влайков под домашен арест

Според съда Влайков е с чисто съдебно минало

Вчера, 8 септември, Районният съд в Пазарджик определи "домашен арест" на Лазар Влайков, с чийто пистолет смъртоносно бе прострелян собственика на заведение в с. Виноградец по време на празненство миналата седмица.

Според съда Влайков е с чисто съдебно минало, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

За втори път задържаха шефа на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков
Обновена

За втори път задържаха шефа на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков

Все още не е ясно кой точно е произвел смъртоносния изстрел

"В професионално отношение нямам забележки към него. Като председател на Общинския съвет е водил нормално сесиите", изтъкна кметът на общината по повод впечатленията си от Лазар Влайков и добави, че в личен план манталитетът на Влайков не кореспондира с начина на мислене и на виждане за живота на Рачев.

Лазар Влайков и Марин Рачев са присъствали заедно на сбирки като кмет и шеф на Общинския съвет, но Рачев подчерта, че повече от година се е разграничил от Влайков и не се събират.

Протест срещу кмета на Септември затвори пътя Пазарджик-Велинград

Протест срещу кмета на Септември затвори пътя Пазарджик-Велинград

Участниците искат ревизия...

Припомняме, че над 150 жители на община Септември блокираха главния път Пазарджик-Велинград в знак на протест срещу управлението на кмета Марин Рачев в средата на юли.

Участниците в акцията настояват за пълна информация по това как се харчат публични средства и печелят ли свързани лица обществените поръчки в общината.