Прокуратурата в Пазарджик обвини бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков, с чийто пистолет бе застрелян собственик на заведение във Виноградец. Отговорността за трагедията бе хвърлена на 6-годишно дете.

Лазар Влайков напуска Общинския съвет в Септември

Лазар Влайков напуска Общинския съвет в Септември

Избират негов приемник

Държавното обвинение задържа за 72 часа Влайков. Той е обвинен, за това че на 31 август/1 септември 2017 г. в ресторант "Градина" не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване смъртта на Н.Т.

Прокуратурата иска разпечатка от разговорите на Лазар Влайков след инцидента във Виноградец

Прокуратурата иска разпечатка от разговорите на Лазар Влайков след инцидента във Виноградец

Разследва се дали Влайков се е обадил на районен прокурор, който му е приятел

С оглед тежестта на обвинението и опасността Влайков да се укрие или да извърши друго престъпление, той е задържан. Очаква се на 8 септември 2017 г., ОП - Пазарджик да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Доказано е, че става дума за непредумишлено убийство, престъпление, за което се предвижда наказание до 10 години затвор, заяви в Пазарджик говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Назначени са експертизи, които за момента не са готови.

Все още не е ясно кой точно е произвел смъртоносния изстрел. Изследват се барутните следи по ръцете на Влайков и 6-годишното дете.

Първата телефона разпечатка показва, че разговор между Влайков и районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров не е имало.
Ще се проверява и интернет комуникацията.

По-късно говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова поясни на пресконференция в Пазарджик, че задържаният е нарушил грубо законите - чл. 60 от Закона за огнестрелните оръжия, боеприпасите и пиротехническите изделия забранява носенето на огнестрелно оръжие на публични места и при употреба на алкохол и наркотични вещества.

Няма съмнение, че Влайков е употребил алкохол преди инцидента, тъй като тестът с дрегер е отчел 0,76 промила, уточни Арнаудова. Тестът му за наркотици е бил отрицателен.

Припомняме, малко след инцидента Влайков бе отстранен от ГЕРБ. Години преди това той също бе отсранен от партията заради побой.