Председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е освободен от ареста. Срещу него не е повдигнато обвинение, съобщава пред БНР наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева.

В заведение, където компания празнувала рождения ден на малкото момче, един от гостите извадил боен пистолет "Глог", който притежавал законно. Оръжието започнало да се предава от ръка на ръка, като стигнало и до детето.

То взело пистолета и неволно дръпнало спусъка. От изстрела бил улучен собственикът на заведението, който починал.

Притежателят на пистолета е арестуван за 24 часа. По-късно от прокуратурата съобщиха, че задържани на този етап няма, но от полицията потвърдиха в последствие за ареста на собственика на пистолета. Председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е собственикът на оръжието, по информация на БНР.

Шестгодишно дете простреля смъртоносно мъж
Обновена

Шестгодишно дете простреля смъртоносно мъж

Собственикът на пистолета е председателят на ОС в Септември

Според сина на убития 47-годишен Наско Тонкев, убийството е извършено от Лазар Влайков, без умисъл. "Аз казвам, че Лазар Влайков е прострелял моя баща, а не детето. Детето е удобно - това искам да се чуе. Не знам каква им е сделката между тях. Всичко ще си излезе наяве. Не може този човек, който има няколко дела -не знам колко са, да му се дава разрешително за боен пистолет" коментира той пред БНР.

Припомняме, Лазар Влайков стана известен след като беше изключен от ГЕРБ заради побой и нанасяне на прорезни рани с нож. Спорът е бил заради включени дълги светлини на автомобил и се разиграл на междуселски път.

За изпадналото в шок дете в момента се грижат псилохог и експерт от отдела "Детска педагогическа стая" към пазарджишката полиция. 

От Окръжната прокуратура в Пазарджик съобщиха, че наблюдават досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Функционер на ГЕРБ в ареста заради стрелбата във Виноградец

Функционер на ГЕРБ в ареста заради стрелбата във Виноградец

Председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков