Изпълнителната комисия на ГЕРБ прекрати членството в партията на председателя на Общинския съвет в Септември Лазар Николов Влайков.

Партията оттегля политическата си подкрепа от Влайков като общински съветник и председател на Общинския съвет в Септември, както и го призовава да напусне общинския съвет като подаде заявление за прекратяване на пълномощията му като общински съветник.

От ГЕРБ заявяват, че никога не са и няма да разпъват политически чадър върху никого и всеки, който нарушава законите на страната, трябва да понесе съответната отговорност.

Председателят на Общинския съвет в Септември е освободен без обвинение

Председателят на Общинския съвет в Септември е освободен без обвинение

Според сина на загиналия във Виноградец, Влайков е извършител на убийството

Припомняме, че днес председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е освободен от ареста. Срещу него не е повдигнато обвинение.

В заведение, където компания празнувала рождения ден на малко момче, един от гостите извадил боен пистолет "Глог", който притежавал законно. Оръжието започнало да се предава от ръка на ръка, като стигнало и до детето.

То взело пистолета и неволно дръпнало спусъка. От изстрела бил улучен собственикът на заведението, който починал.

От полицията потвърдиха в последствие за ареста на собственика на пистолета - председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков.

Припомняме, Лазар Влайков стана известен след като беше изключен от ГЕРБ заради побой и нанасяне на прорезни рани с нож. Спорът е бил заради включени дълги светлини на автомобил и се разиграл на междуселски път.