Жители от община Септември блокират главния път Пазарджик - Велинград в с. Варвара, за да изразят недоволството си срещу начина на управление на кмета Марин Рачев.

Гражданският инициативен комитет "Да спасим община Септември" пита: "Краде ли се от обществените поръчки в общината. Защо уговорените в договора и обществената поръчка нови 300 контейнера за смет в с. Варвара не са поставени - откраднати ли са парите за тях. Къде са парите за детската площадка във Варвара. Защо всички договори за обществени поръчки и приложенията към тях не са публикувани на сайта на общината"

Жителите на общината не са удовлетворени от проведената през миналия месец среща с кмета Марин Рачев и продължават да настояват за пълна проверка на обществените поръчки от началото на мандата му.

Общественият комитет е подал през август сигнали за сезиране на Главния Прокурор Сотир Цацаров, Сметната палата и АДФИ, под които подписи са положили над 500 недоволни. В тях са описани конкретни данни за обществените поръчки и разходването на публични средства и се настоява за пълна ревизия на кмета Марин Рачев.

Хората питат къде и за какво са договорени над 12 милиона лева от общината за миналата 2016 г. и над 7 милиона лева за тази година.

Кметът Рачев досега не е дал информация как са похарчени парите за детските площадки в общината, за които според договора са предвидени над 250 000 лева и са платени авансово, уточняват от инициативния комитет.