Вследствие на постъпил сигнал в полицията за незаконна сеч в село Реселец е заловен 47-годишен бракониер.

Сигналът за незаконната сеч в местността "Челник" в село Реселец, община Червен бряг, постъпил на 15 април около 12 часа. Вследствие на това веднага на мястото били изпратени полицейски екип. Служителите на реда веднага установили мъж и автомобил, натоварен с дърва за огрев.

Когато полицаите разпоредили мъжът да остане на място, той не се отзовал на заповедта, качил се в превозното средство и потеглил в посока към селото. Последвало 4-километрово преследване в пресечена местност. Един от полицаите дори произвел два изстрела със стоп патрони във въздуха, но и това не спряло бракониера.

Автомобилът бил спрян в землището на село Реселец, в местността "Церовица". Установена е и неговата самоличност - 47-годишен жител на селото.

В автомобила му са намерени 1 куб. метър дърва за огрев. Дървата били от келяв габър и са отсечени без превозен билет и контролна горска марка, доказващи законния им произход.

Автомобилът и дървесината са предадени за съхранение в Горски разсадник - Червен бряг, а мъжът е задържан за 24 часа. По случая е сезирана.