Полицаите и пожарникари излязоха на втори национален протест пред новата сграда на Народното събрание, която е в бившия Партиен дом. Причината за днешния втори национален протест на полицаите е, че не беше удовлетворено искането им за увеличение на заплатите с 30%.

Протестът започна с химна на Република България и с призива всички да сложат маските си според изискванията заради пандемията от COVID-19. По време на протеста всички присъстващи почетоха с едноминутно мълчание загиналите служители на реда по време на изпълнението на служебния си дълг.

Полицаи и лекари са нашата опора, уверява Борисов

Полицаи и лекари са нашата опора, уверява Борисов

Полицаите излизат на протест днес

Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), заяви по време на протеста, че много реформи са проведени, но реално в МВР нищо не е променено. Ситуацията и сега показва това. Преговорите с ръководството на МВР не бяха преговори, а имаше срещи и разговори, на които ние бяхме поканени, за да ни се съобщи нещо, посочи Попов.

Ние сме тук днес не само заради пари, а и заради нашата чест и достойнство, с които се подиграха, каза още той.

С 15% увеличават заплатите на полицаи и пожарникари

С 15% увеличават заплатите на полицаи и пожарникари

Увеличението влиза в сила от 1 януари 2021 г.

Припомняме, на 25 ноември депутатите решиха възнагражденията в системата на МВР да бъдат увеличени с 15% от 1 януари 2021 г. За да покрият разходите по увеличение на заплатите в бюджета на вътрешното министерство ще постъпят допълнително 77,5 млн. лева.

В близост до протеста на полицаите имаше и контрапротест, чиито участници искаха реформи в МВР.