Органите на реда издирват свидетели на саморазправата във влака Пловдив - София, в района на Вакарел, при която 50-годишен мъж беше намушкан с нож. Мъжът почина в линейката по път за здравно заведение.

Всичките 120 пътници от влака са били прекачени в друга композиция. Това е и причината, поради която полицията не разполага с достатъчно показания, които да спомогнат за изясняването на причините и обстоятелствата, довели до убийството на мъжа.

Първоначалните данни са, че единият от двамата задържани е ранил жертвата след свада.
Вероятно причината за свадата и убийството да е забележка, отправена от убития мъж, пише БНР.

В двамата е открит и ножът, с който е извършено убийството.

Намушкаха мъж във влака Пловдив-София
Обновена

Намушкаха мъж във влака Пловдив-София

Пострадалият издъхнал на път за болницата

Припомняме, властите задържаха двама - мъж и жена, и двамата криминално проявени.
Те опитали да избягат от местопрестъплението.

Предстои да се установи как е започнал скандалът и кой е нанесъл смъртоносния удар.

Директорът на Областната дирекция на МВР в София комисар Николай Спасов коментира, че в момента се извършват множество действия за изясняването на обстоятелствата около тежкото криминално деяние.

"В тази връзка искам да помоля абсолютно всички пътници във влака, които не са установени от полицията, и които имат данни за това тежко престъпление, да се свържат с най-близкото подразделение на МВР или на телефон 112 за даване на допълнителни сведения", призова полицаят.

По думите на униформения най-вероятно задържаните са извършители на престъплението. "Мъжът на 38 години, криминално проявен. Жена на 47 години, криминално проявена", обясни той.

Мъж и жена задържани за убийството във влака

Мъж и жена задържани за убийството във влака

Полицията моли за съдействие пътниците от влака

Първоначалните свидетелски данни са, рано тази сутрин работещите на гарата във Вакарел виждат човек, който слиза от влака Пловдив-София и директно пада на перона.
В същото време двама души от пътниците се опитват да избягат от мястото. Минути след като двамата се опитали да избягат, полицаите ги задържали.

"Забелязах да лежи един човек на перона и около него имаше струпали се хора - началник-влака и останалите, включително и полицията. Нямам представа, когато, така чух случайно от другите хора минаващи пътници, че при слизането на влака е наръган и някакъв човек е избягал", разказва Найден Георгиев, който е собственик на заведение в района.

Пред общественото радио говорителят на "Спешна помощ" към болница "Света Анна" Катя Сунгарска заяви, че 50-годишният мъж е загинал от кръвоизлив в 8.33 часа. Той е бил в линейката, буквално на метри от болницата.

Сигналът е бил получен в 8:07 часа, а медиците са пристигнали на място в 8:23 часа. Въпреки че преодолели разстоянието от Вакарел до София само за 10 минути, усилията им се оказали напразни.

Международният бърз влак № 494 от Истанбул през Пловдив за София престоява на гара Вакарел от 08:01 часа В композицията се извършват оглед и следствени действия, което не позволява влакът да продължи своето пътуване. Създадена е своевременна организация за обезпечаване на пътуването за всички 120 пътници като са пренасочени и настанени в следващия преминаващ влак. Бързият влак № 1620 от Пловдив за София е потеглил от гара Вакарел в 09:12 часа, информира БНТ.