Вчера по обед неправоспособен водач на мотоциклет, който възпрепятствал полицейска проверка на ул."Чепинско шосе", е бил прострелян в крака от служител на реда.

Той е настанен в болница без опасност за живота, съобщават от пресцентъра на МВР.

Автопатрулът извършвал проверки по безопасността на движението в района и в момента един от полицаите преглеждал документите на шофьор на микробус.

В това време се приближил мотоциклет "Ямаха", управляван от 18-годишен младеж, който возел на задната седалка свой приятел връстник.

При опита да бъде спрян със стоп палка водачът не се подчинил на полицейското разпореждане, форсирал мотоциклета, увеличавайки рязко скоростта и се отдалечил към село Чепинци, където живеят двамата.

С цел да го респектира, служителят на реда произвел изстрел със служебния си пистолет "Макаров" със стоп патрон по посока на отдалечаващия се мотоциклет, при което е прострелял в десния прасец водача.

Дори тогава нарушителят и спътникът му не спрели, а продължили напред и по-късно изоставили возилото до пясъчна кариера встрани от пътя.
Там били забелязани от охранителя на обекта, който уведомил за случая "Бърза помощ".

Впоследствие се изяснило, че шофьорът на мотоциклета не притежава свидетелство за правоуправление на МПС.

За инцидента веднага е бил уведомен дежурния военен прокурор. Извършен е оглед на местопроизшествието. Събраните материали по случая са предадени на Софийска военна окръжна прокуратура.