Полицията откри двама мъже, изчезнали в Бургаско, съобщават от областната дирекция. Мъжете се открити преди официално да бъдат обявени за издирване. 

При първият случай е получено съобщение за изчезването на 82-годишен мъж от с. Руен. Същият последно е забелязан между с. Руен и Айтос, докато управлявал лекия си автомобил "Фолксваген Шаран", с разградска регистрация.

Предприети са незабавни действия по издирването му. С възрастния човек са проведени над 70 разговора, в които същият вероятно поради здравословни проблеми /старческа деменция/ подава погрешни данни за местоположението си, както и за автомобила, с който се е придвижвал. Първоначално възрастния човек заявил, че е самокатастрофирал в района на с. Факия, общ. Средец, впоследствие обяснил, че се намира в горска местност край Поморие, малко по-късно заявил, че е в района на Малко Търново, а впоследствие край с. Равадиново.

Създадена е организация за издирването му, като са включени екипи на Районни управления - Приморско и Созопол, горски служители и ловци. Пенсионерът е открит в добро здравословно състояние в гориста местност над с. Равадиново в близост до т.нар. "Кале". Пренощувал е в гората, но благодарениe на високите температури, не е получил измръзване. След като е локализиран е предаден на служители от Районно управление - Руен по съответен ред с цел откарването му до дома му в с. Руен.

Вторият случай е свързан с изчезването на 30 годишен мъж от Царево, напуснал обитаваната от него къща в с. Велика навръх Коледа. Предприети са множество оперативно-издирвателни действия, като са разпитани живеещата на семейни начала с него, баща й и други познати. Намерен е в района на вилна постройка в с. Велика, където се криел от дни.

Според обясненията му, причина за изчезването е страх от саморазправа, след възникнал скандал с бащата на приятелката му. Мъжът не изчезва за първи път, като и в предишни случаи обясненията за постъпките му са били неадекватни и провокирани от употребата на алкохол.