Двама души са установени, а трети в момента се установява и се издирва за саботажа от вчера в метрото. Това заяви на брифинг в СДВР Георги Хаджиев. На двамата им е взета мярка за неотклонение парична гаранция от по 1500 лв. Хаджиев заяви, че мярката е взета на база данните от видеозаснемането, с което органите на реда разполагат.

Това не кореспондира с демократичните ценности и справедливите искания на протестиращите, изтъкна директорът на СДВР, като посочи, че едно такова действие застрашава живота и здравето на хората, които ползват метрото.

Припомняме, че вчера в Първо районно управление бе задържан за хулиганство адвокат Минчо Спасов, който е и бивш депутат от НДСВ. Вторият задържан е 29-годишен мъж.

Хаджиев заяви, че в момента на поискването е предоставена юридическа защита. И двамата задържани не дават никакви обяснения в момента.

Минчо Спасов е освободен, но обвинен за хулиганство

Минчо Спасов е освободен, но обвинен за хулиганство

Бившият депутат от НДСВ беше задържан заради съмнения за съучастие в спирането на метрото

При изключване на електрозахранването на метростанция "Софийски университет "Свети Климент Охридски" едната мотриса е останала в тунела, а другата е била на станцията.

Директорът на Метрополитен Стоян Братоев посочи, че случилото се е недопустимо в нормални условия, а съответните бутони се използват само в извънредни ситуации. От това действие бил нарушен графикът на метрото с 9 минути.

За Братоев извършеното не е етично и правилно спрямо пътниците в метрото. "Метрото не е играчка, а е сложно съоръжение, построено с много пари. Нека си го пазим", призова Стоян Братоев. По думите му целта е била да се всее паника.

С разрешението на наблюдаващ прокурор от МВР разпространиха и видеокадрите, с които разполагат: