Шестчленната група е задържана от полицията в района на Благоевград. Там тя е извършила множество кражби, предимно в граничната зона на Благоевградска община.

Първият член от групата е заловен след сигнал от жител на село Логодаж, че е разбита къщата му.
С термовизионна камера граничните полицаи забелязали няколко лица, които обикаляли къщите в Механджийска махала. Автопатрул е задържал един от грабителите, той е на 17 години. При разпита той посочил имената и на останалите "авери".

Признал е, че през последните седмици групата извършила 10 кражби в селата Падеж, Габрово, Дебочица и Логодаж.
Сред признанията на тинейджъра е и бруталният факт, че на 4 ноември същата група изнасилили, пребили и ограбили 52-годишна жена, която е в тежко състояние и е настанена в болница. Тя заварила петимата крадци, докато тарашили дома й, и тъй като това ги вбесило, я нападнали, били я и я изнасилили. След това изчезнали от къщата й с мобилния й телефон и бакърени съдове.

Полицаите са заловили и останалите от групата. В района на язовир "Стойковци" в землището на с. Логодаж е заловен един от тях - 27-годишен, който е бил заедно с 28-годишна жена. Малко по-късано в с. Покровник са арестувани и останалите двама - на 28 и на 21-години.

И петимата задържани са от Благоевград. При извършените обиски в домовете им са намерени откраднатите вещи от разбитите къщи и вили в граничната зона.

Трима от мъжете са криминално проявени, многократно осъждани за грабежи и кражби. Преди няколко месеца те са излезли от затвора.