"Протестите са един от елементите на демокрацията, но трябва да се спазва общественият ред. Това заяви за "Денят ON AIR" ексдиректорът на "Магистрална полиция" полк. Красимир Занев.

Днес от сутринта е блокиран Орлов мост, има хора, които са тръгнали за работа, а не могат да стигнат до работните си места. Не може по полицаите да се хвърлят предмети, настоя той.

"Вече има и провокатори, но призовавам да се уважават служителите на МВР, които работят по 12-15 часа, да не се посяга на тях с обидни думи и други квалификации. Техният труд е високорисков и много отговорен", отбеляза полк. Занев.

Новият министър на вътрешните работи Христо Терзийски е изправен пред сериозно предизвикателство, но има сили и възможности да се справи с ръководенето на МВР, счита Занев.

Ден 23-и

Ден 23-и

Сблъсъци и напрежение в поредния протестен ден

"Обръща се много внимание на битовата престъпност, преди това с години рядко се обръщаше внимание на такива случаи. В последните месеци зачестиха ПТП-та с ранени и убити на пътя, заради превишена скорост и употреба на алкохол и наркотични вещества", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR ексшефът на "Магистрална полиция".

По думите му от няколко дни има засилен трафик по основните пътни артерии заради летния сезон и призова водачите на МПС стриктно да спазват Закона за движение по пътищата.

"Влязоха мощни, силни автомобили, които не се съобразяват със скоростта, което води до нарушения и ПТП-та. Въпрос на самосъзнание е", категоричен бе полк. Красимир Занев.