Половин година затвор за убийство на котка получи многократно осъждан рецидивист, съобщи Дарик. Ефективната присъда на 25-годишния Т. Панов беше потвърдена тази седмица от Варненския окръжен съд.

Арестуваха мъжа, заклал котка в Бургас

Арестуваха мъжа, заклал котка в Бургас

Ако бъде осъден, ще изтърпи и предишна присъда за дрога

Престъплението бе извършено преди две години в квартал "Чайка" в морската столица, където подсъдимият живеел на квартира. Неговите съседи в блока се грижили и хранели котето, което приютили в общите помещения.

Осъдиха мъж на затвор за убийство на коте

Осъдиха мъж на затвор за убийство на коте

Присъдата е издадена във Варна

На 25 октомври 2014 г. Панов излязъл да разходи кучето си. При срещата на двете животни котето одраскало с нокти по муцуната неговия домашен любимец. Ядосаният младеж ритнал силно по главата котето и то започнало да агонизира, а по-късно починало.

Арестуваха мъж, жестоко убил котка

Арестуваха мъж, жестоко убил котка

Жестокостта е станала пред хранителен магазин

Подсъдимият и приятелката му изхвърлили тялото пред блока, в който имало две камери за видеонаблюдение.

Заради следите от кръв домоуправителят решил да прегледа записите, които били запечатали действията на Панов.

Живущите в блока поискали младежът да им се извини, но той се държал с тях нагло и дори се изплюл върху съседка, която го попитала "Какво си направил, как ти даде сърце да направиш това?". Два месеца след жестокото убийство напуснал квартирата.

Панов има богата криминална биография. Той е осъждан 10 пъти за кражби и притежание на наркотици, като вече е лежал в затвора. Новото си наказание ще изтърпи при първоначално строг режим. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.