Четирима маскирани с бухалки нападнали кола на охранителната фирма, която семейството на кмета на Галиче Ценко Чоков наело да пази имотите му. Последвал среднощен екшън с преследване и стрелба, съобщава БиТиВи.

Случката се разиграла в събота срещу неделя през нощта.

Припомняме, че Ценко Чоков все още е в ареста.

Нападението над охранителите било заснето от охранителните камери на отсрещната сграда. Свидетели станали двама патрулиращи полицаи, които започнали да преследват нападателите. Полицаите произвели предупредителни изстрели във въздуха, а нападателите избягали. Към момента задържани все още няма.

Същата вечер колата на охранителите на Чокови била нападната и на друго място. Тя била замеряна с тръби и камъни пред заведение на един от основните противници на Ценко Чоков – Веселин Попов - Лунгара.

Съпругата на Ценко Чоков разказва, че когато се връщали от един от обектите охранителите минали покрай заведението на Попов и той и синът му започнали да нахъсват останалите около тях и започнали да замерят колата с камъни и да ги обиждат. Охранителите отишли у Чокови и споделили, че са притеснени нещо да не се случи през нощта.

След като полицията била уведомена, служители на реда от Бяла Слатина тръгнали към Галиче.

Полицейското присъствие в селото е засилено след поредния инцидент.