Съдът в Бяла реши да остави в ареста за постоянно 32-годишният мъж, който нападна 18-годишния Алекс Ангелов в събота, 8 юли.

Припомняме, 18-годишният младеж е в кома от събота. Той е понесъл тежък удар по главата. Инцидентът е станал след сбиване с група роми, докато младежът се е прибирал от дискотека. По случая беше задържан 32-годишен мъж, който е ударил младежа. Мъжът бешее задържан за срок до 72 часа. Срещу него вече е повдигнато обвинение.

Установено е още, че докато се прибирал от дискотека 18-годишният Алекс е бил със свои приятели. Те са били пресрещнати от група от 12 души, които след спречкване за цигара, започнали да бият младежите.

Единият от нападателите, 32-годишния Валентин Маринов, ударил Алекс с бутилка от уиски по главата, съобщи БНР. Вследствие на удара момчето паднало на земята, а нападателят нито му оказал първа помощ, нито позволил на свидетелите да го направят. По този начин той застрашил живота му.

Момчето, пребито от роми в Бяла, остава в тежко състояние

Момчето, пребито от роми в Бяла, остава в тежко състояние

Критичният период за здравето на младежа не е преминал

Вчера, 10 юли, д-р Йосиф Новаков от неврохирургията в Университетската болница в Русе съобщи, че състоянието на пострадалия Алекс Ангелов продължава да бъде тежко. Момчето още е в кома. По думите на доктора критичният срок за здравето на младежа не е преминал към вчерашна дата. 18-годишният Алекс има много сериозна фрактура - счупване на основата на черепа. Състоянието на младежа се наблюдава непрекъснато.

Припомняме и че в жителите на русенския град Бяла организираха протести срещу агресията. По време на недоволството събралите се поискаха справедливи наказания за групата цигани, участвала в побоя.

Мярката за неотклонение може да се обжалва пред Окръжния съд в Русе в тридневен срок.