Окръжният съд във Варна реши двамата мъже, обвинени за убийството в село Войводино, да останат в ареста за постоянно.

29-годишният Ивелин М. и 27-годишният Ангел П. са привлечени като обвиняеми в това, че на 16 срещу 17 ноември тази година са извършили тежкото криминално престъпление в дома на 59-годишен мъж от село Войводино, област Варна.

Установено е, че двамата младежи са проникнали в дома на мъжа във варненското село Войводино с намерението да извършат грабеж. Собственикът на имота обаче ги усетил и опитал да им окаже съпротива, в следствие на което му били нанесени наранявания с тъп предмет по главата, ръцете и тялото.
Обвиняемите откраднали два домакински съда - менче и тава.

Сигналът за убийството е подаден от съседка на жертвата. Жената забелязала отворен прозорец на къщата на мъжа. След като го повикала по име и той не се обадил, уведомила кмета на селото и полицията.

Задържаха двама извършители на убийство в с. Войводино

Задържаха двама извършители на убийство в с. Войводино

При опит да ограбят самотен мъж...

Обвиняемият Ивелин М. е осъждан през 2014 г. за управление на автомобил в нетрезво състояние, като наложеното наказание е изтърпяно на 20 януари тази година. Пред съда той заяви, че е 100% инвалид и не може да се обслужва сам, както и не би могъл да извърши престъплението, в което е обвинен. Защитата обаче не представи доказателства за това твърдение.

Защитата и на двамата мъже посочи, че те са семейни, с деца и имат постоянни адреси във Вълчи дол. Въпреки това съдът реши те да останат в ареста, защото съществува реална опасност двамата да се укрият.

За престъплението, в което са обвинени двамата, законът предвижда наказание затвор за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна и конфискация на цялото или част от имуществото на виновния.

Определенията на Окръжния съд във Варна могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд - Варна.