Пазарджишкият окръжен съд остави в ареста 44-годишния бизнесмен Цветан Пъков, който прегази 6-годишния Петьо Гевечанов, съобщава БиТиВи.

Припомняме, трагедията стана на 14 април вечерта в Панагюрище. Около 20.00 часа малчуганът излязъл на уличното платно с колелото си и бил блъснат от кола, шофирана от Пъков. Това се случило на улица „Братя Дейкови", на изхода за град Стрелча.

Според обвинението Пъков умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата, като е управлявал лек автомобил Audi Q7 с превишена скорост в населено място. Той е наказван многократно - повече от 20 пъти, за нарушения по пътищата.

Днес МВР шефът Румяна Бъчварова разпореди проверка на униформени за осуетяване на наказателната отговорност на бизнесмена. Комисията е ръководена от Дирекция „Инспекторат". В състава й са включени и експерти от ГД „Национална полиция".

Съдът намира, че има опасност обвиняемият Цветан Пъков да се укрие или да извърши друго престъпление. Магистратите аргументираха решението си и със събраните данни за извършените от бизнесмена нарушения на пътя.

От 2003 г. до 2013 г. са налице над 20 наказателни постановления. В по-голямата си част те са за превишена скорост. Освен това Пъков има и две катастрофи - едната от тях е причинена поради несъобразена скорост.

Решението на Окръжния съд в Пазарджик подлежи на обжалване, като това може да стане на 23 април от 10.00 часа пред Пловдивския апелативен съд.

Жителите на Панагюрище от вчера протестират с настояване за най-тежкото възможно наказание за Цветан Пъков.