Бургаският окръжен съд остави в ареста обвинения за убийството на 33-годишния наркодилър Иван Попов в Поморие, съобщава Нова телевизия.

Припомняме, на 15 ноември Димитър Димитров стреля по Попов пред ресторант. По тялото на жертвата бяха открити 9 огнестрелни рани.

Прокуратурата предупреди, че има опасност Димитър Димитров да се укрие или извърши друго престъпление. Именно заради това и заради тежестта на престъплението, обвинението поиска да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

От своя страна защитата на Димитър Димитров заяви, че клиентът му е извършил деянието, защото се страхувал от Попов. Предния ден той бил нападнат от него. Деянието било извършено с цел защита и заради това според адвоката квалификацията не била съобразена.

Заради здравословното състояние на Димитров адвокатът поиска по-лека мярка „домашен арест". Той бил с трансплантиран бъбрек от 2005 година. Това налагало специален режим на поддържащо лечение, наблюдение и приемане на медикаменти. Това обаче не можело да се осъществи в следствения арест.

Пред съда Димитров също поиска по-лека мярка, за да може да провежда необходимото лечение. Той заяви, че съжалява.

Съдът обаче го остави в затвора. От 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна грозят Димитров.