Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност бащата на футболиста на ЦСКА Георги Йомов, съобщават от прокуратурата. 43-годишният Цецко Йомов е обвинен в хулиганство и закана за убийство.

На 16.05.2022 г. около 22,00 часа на бензиностанция на ул. "Околовръстен път" в гр. София, обвиняемият е извадил пистолет насочил го към И.П. и го прострелял в крака. След което насочил пистолета към М.В. и прострелял и него в крака. Според държавното обвинение деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Паркирана кола е причината за стрелбата на бензиностанция в София

Паркирана кола е причината за стрелбата на бензиностанция в София

По случая за 24 часа са задържани бащата и братът на футболиста от ЦСКА Георги Йомов

Цецко Йомов е обвинен и за това, че се е заканил с убийство на И.П. като извадил пистолет, насочил го към мъжа и му казал "Ще ти пръсна главата".

По случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано на Софийска градска прокуратура. Днес, 18.05.2022 г., досъдебното производство е пратено от Софийска градска прокуратура по компетентност в Софийска районна прокуратура. До момента в хода на разследването са разпитани множество свидетели, направен е оглед на местопроизшествието и са извършени претърсвания и изземвания, назначени са експертизи.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Футболист и попфолк дива в екшън с ранени на бензиностанция в София
Обновена

Футболист и попфолк дива в екшън с ранени на бензиностанция в София

По непотвърдена информация бащата на футболиста е стрелял