Прокуратурата повдигна обвинение на 29-годишната Д.Г. и 40-годишният Д.Д., които на 9 януари са били заловени да превозват нелегални мигранти на АМ "Тракия".

Двамата трафиканти наели лек автомобил от София, като с него отишли в гориста местност след границата ни с Турция. Там качили трима мъже от Палестина, един от които се возел в багажника. Уговорката била единият палестинец да плати по 2400 евро на обвиняемите при пристигането си в София, която била крайната точка. Парите щели да бъдат изпратени от роднини на мигрантите, намиращи се в Турция.

При придвижването на автомобила по АМ "Тракия" полицейски служители правят опит да го спрат за проверка, но Д.Г. не се подчинила, което наложило да бъдат направени заградителни мероприятия. Превозното средство е спряно на 206 километър, когато органите на реда установяват тримата нелегални мигранти.

Жената шофьор се оказва, че е седнала зад волана и след употреба на наркотици, по-точно амфетамин, за което също й е повдигнато обвинение. Д.Д. пък преди време е осъждан за кражби.

Двамата обвиняеми са задържани за 72 часа, като предстои Районната прокуратура в Стара Загорада внесе иск в съда за техния постоянен арест.

Разследването продължава.

Кола с трима нелегални мигранти катастрофира на АМ "Тракия" край Нова Загора

Кола с трима нелегални мигранти катастрофира на АМ "Тракия" край Нова Загора

Шофьорът избяга, но по-късно бе заловен