Софийска районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност 23-годишен мъж за закана с убийство при условията на продължавано престъпление с две деяния.

Около 14.30 часа на 17 януари 2023 г. на ул. "Царево село" в София обвиняемият с инициали И.Б. заплашил с убийство С.Т. Около 14.35 на 24 януари 2023 г. на същата улица той отново отново се заканил да го убие, като насочил срещу него пистолет, информират от държавното обвинение.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок до 6 години. И.Б. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда да му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Синът на панагюрския кмет пак в ареста

Синът на панагюрския кмет пак в ареста

Според Възраждане Иван Белишки заплашвал с пистолет Стоян Таслаков, той отрича

Припомняме, че вчера стана ясно, че е арестуван Иван Белишки - син на кмета на Панагюрище Никола Белишки. От "Възраждане" съобщиха, че Иван Белишки е заплашил с пистолет депутата от партията Стоян Таслаков. Това не е първият сблъсък на сина на панагюрския кмет със закона. Той беше задържан за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи в края на април 2022 г., изгори руското знаме на първото шествие в София в подкрепа на хората в Украйна, а през март 2021 г. помля с джип паркирани коли и витрина на магазин в центъра на Панагюрище.