Окръжна прокуратура - Търговище привлече към наказателна отговорност, 49-годишен мъж, живущ в село Славяново. Той е обвинен за извършването на грабеж, придружен с убийство, съобщават от прокуратурата.

Жертва на престъплението, извършено на 11 октомври 2022 година в часовия интервал между 19:00 и 21:00 часа, станала 61-годишна жителката на селото, която живеела там сама. Тялото й било намерено на следващия ден.

При първоначалния оглед станало ясно, че смъртта на жената е насилствена. Резултатите от съдебно-медицинската експертиза показали, че тя е била удушена. В къщата имало следи от претърсване - дрехите на жертвата били разхвърляни, а съдържанието на шкафовете било извадено.

В резултат от събраните до момента доказателства, се стигнало до задържането на 49- годишния Ю.Ш. Установена е неговата съпричастност към извършеното тежко престъпление. Целта на мъжа била да ограби жертвата, която той познавал и знаел, че е финансово обезпечена. Установено е, че обвиняемият противозаконно е отнел сумата от приблизително 15 000 лева.

Ю.Ш. е с богато криминално минало, многократно осъждан за престъпления против собствеността. Освен това е осъждан и за убийство. Лежал е в затвора неколкократно

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои да бъде внесено искане на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Задържаха предполагаемия извършител на убийството в Славяново

Задържаха предполагаемия извършител на убийството в Славяново

Очаква се по-късно прокуратурата да му повдигне обвинение