Повдигнаха обвинение на един от задържаните за убийството на жената в столичния кв. "Бояна".

Въпреки че още вчера бяха арестувани трима души, само един остана в ареста - 57-годишният мъж, който е живял на семейни начала с жената. Той има няколко присъди, една от които за убийство. Освен това е осъждан за причиняване на средна телесна повреда на убитата през 2015 г.

Доказателствата сочат, че жертвата е била ударена с каменна плоча по главата.

Работи се по две версии за тежкото престъпление - личен мотив и кражба.

Убийството в Бояна - непланувано и под въздействието на дрога

Убийството в Бояна - непланувано и под въздействието на дрога

Самият извършител не е имал за цел да я умъртви според криминалиста Иван Савов

От прокуратурата посочват, че са били проведени множество разговори със СДВР за докладване на материалите за образуваното наказателно производство с оглед определяне на наблюдаващ прокурор, който да осъществява ръководство и надзор върху действията по разследването.

При преглед на материалите наблюдаващият прокурор е установил, че към момента на докладването им не са били извършени редица действия по разследването - не са били иззети записите от монтираните в близост до местопроизшествието камери за видеонаблюдение, не е било извършено разпознаване на задържания, нито е била приета по съответния законов ред от вещото лице назначената съдебномедицинска експертиза.

Софийската градска прокуратура е дала указания по отстраняване на допуснатите пропуски и преодоляване на непълнотите в събраните доказателства.

Изискани са записи от камерите за видеонаблюдение, назначени са експертизи - видеотехническа, биологична, дактилоскопична, разпитани са и свидетели.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за постоянен арест спрямо него.