Районна прокуратура - Пловдив повдигна шест обвинения на 35-годишен мъж, малтретирал доведеното си дете. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Първото обвинение срещу П.Ч. е за това, че в периода от 21.11.2023 г. до 08.01.2024 г. в гр. Пловдив, като извършител и в съучастие с 35-годишната С. А., майка на детето, е причинил на малолетното момче средна телесна повреда, изразяваща се в рана на главата и последвало опадане на косата. Наложило се да бъде извършена медицинска интервенция на пострадалото дете. Според прокуратурата деянието е извършено с особена жестокост.

Второто обвинение е за това, че в периода от 21.11.2023 г. до 07.01.2024 г., в гр. Пловдив, в условията на продължавано престъпление, П.Ч. е принуждавал 5-годишното момче да претърпи нещо, противно на волята му. За целта подсъдимият използвал сила и заплахи.

Третото обвинение е за причиняване на лека телесна повреда на детето. Четвъртото обвинение е за това, че в периода от 21.11.2023 г. до 07.01.2024 г., мъжът изтезавал малолетно лице, намиращо се под негови грижи, отнасяйки се унизително с него.

Петото обвинение е за това, че на 07.01.2024 г . в гр. Пловдив, П.Ч. се заканил на детето с престъпление против неговата личност и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването. Шестото обвинение спрямо 35-годишният мъж е за това, че на 11.01.2024 г., в гр. Пловдив, без надлежно разрешително, е държал високорискови наркотични вещества - малки количества марихуана и амфетамин.

Към наказателна отговорност е привлечена и С.А., майка на 5-годишното момче. 35-годишната дама е обвинена за това, че в съучастие с П.Ч. в периода от 21.11.2023 г. до 08.01.2024г. в гр. Пловдив, като извършител, е причинила на сина си средна телесна повреда, изразяваща се в рана на главата и последвало опадане на косата, наложило извършване на оперативна интервенция.

Двамата обвиняеми живеели на семейни начала. Бащата на момчето се намирал в чужбина, като майката получила правата за отглеждане на детето.

Държавното обвинение посочва, че П.Ч. употребявал наркотични вещества - марихуана и амфетамин, вследствие на което ставал агресивен. Според прокуратурата 5-годишното дете е било малтретирано системно. Момчето било удряно по главата и от нанесените удари получило рана, поради което косата му е опадала. За част от издевателствата знаела и майката на детето, но не се е намесвала.

Спрямо П.Ч. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" и той се намира в затвора. Предстои Районен съд - Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Повдигнаха обвинение на мъж, набил жена си и й се заканил с убийство в София

Повдигнаха обвинение на мъж, набил жена си и й се заканил с убийство в София

Той е задържан за срок до 72 часа