Софийска районна прокуратура повдигна трето обвинение на двамата крадци от "Ботунец", преследвани от полицаи в столицата.

Оказва се, че двамата обвиняеми на 15 и 17 години са извършили трети грабеж във вечерта, когато бе прострелян фатално техния съучастник.

Грабежът е извършен на 18 септември около 04.10 ч. на спирка на градския транспорт до столичен МОЛ. Обвиняемите Г.Б. и Т.З. и неустановено лице по делото наобиколили пострадалия в полукръг, а Т.З. почуквал леко с метална палка пострадалия в корема и я насочил към краката му. В този момент Г.Б. обяснил: "Това е обир, вади всичко по джобовете". Тогава Т.З. бръкнал в левия джоб на панталоните на мъжа, от където извадил портфейла му и взел от него 55 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Спрямо Г.Б. и Т.З. по това досъдебно производство не е взета мярка за неотклонение, тъй като към момента те са с най-тежката мярка - "задържане под стража" по обвинение за грабеж, извършен 2 часа по-рано.

Това е третото повдигнато обвинение спрямо двамата, след като Софийска районна прокуратура ги привлече към наказателна отговорност и за грабеж, извършен на 17 септември 2023 г.

Припомняме, че Софийски районен съд остави за постоянно в ареста двамата непълнолетни младежи, които в съучастие със застреляният от полицай крадец, извършиха грабеж в столицата.

Повдигнаха още едно обвинение на непълнолетните крадци, преследвани от полицаи в София

Повдигнаха още едно обвинение на непълнолетните крадци, преследвани от полицаи в София

Те са привлечени към наказателна отговорност за грабеж