Полицай е стрелял по бягащ крадец в столицата. От МВР съобщават, че изясняват обстоятелствата по случая от рано тази сутрин.

Раненият е 18-годишен и незабавно е откаран в болнично заведение.

Инцидентът започва да се развива след подаден сигнал около 5.15 от охранител в столичен бизнес център, че трима маскирани прескачат оградата на обекта, носейки някакъв багаж. Изпратените на място полицейски екипи подгонили крадците. Те се опитали да се качат на автобус на градския транспорт. Двама скочили от автобуса и побегнали пеша, а третият, 15-годишен младеж, е задържан на място.

При преследването били произведени предупредителни изстрели в безопасна посока, но бегълците не спрели. При нов изстрел полицай ранил един от бегълците.

От съобщението на МВР се разбира, че продължава да се издирва третият крадец.

По-късно от полицията уточниха, че впоследствие простреляният младеж е починал в болницата. Оказва се, че случаят има и предистория. Малко след 2 часа в полицията бил получен сигнал, че в района на столичен хотел трима непознати са нападнали две момичета, ударили едно от тях и след заплаха им взели раница с лични вещи и пари. По време на предприетите оперативно-издирвателни действия бил получен и сигналът от охранителя на бизнес центъра.

Работата по изясняване на обстоятелствата около случаите продължава.

Простреляха със стоп патрон системен нарушител, блъснал полицай при гонка

Простреляха със стоп патрон системен нарушител, блъснал полицай при гонка

Вместо книжка водачът е носел дрога