36-годишният Радослав, който удари пешеходка и причини значителни щети на седем автомобила във Варна, ще бъде настанен за 30 дни в психиатрична клиника за изготвяне на психиатрична експертиза. Това реши днес Варненския районен съд, съобщи БНТ.

Експертизата ще трябва да установи дали поведението му по време на извършените няколко пътнотранспортни произшествия е било болестно манийно мотивирано или е бил под въздействието на психотропни и наркотични вещества.

Припомняме, че на 2 юни около 11, 33 часа бащата на Радослав подал сигнал, че синът му се е качил на семейния автомобил и е потеглил във Варна, за да се "крие от мафията, която го търсела, за да го убие". Мъжът обяснил, че синът му е с диагноза биполярно разстройство още от 19-годишна възраст.

До издирването на автомобила на Радослав той успял да нанесе значителни щети по седемте автомобила, които срещнал по време на рисковото си шофиране из Варна. При маневра ударил два пъти пешеходка, като й причинил телесни повреди.

Шофьорът, помлял 7 коли във Варна, с богата история в Пътна полиция

Шофьорът, помлял 7 коли във Варна, с богата история в Пътна полиция

Той е под охрана в токсикологията

След задържането Радослав отказал тест за алкохол и наркотици. Разследването по образуваното досъдебното производство е установило до момента, че 36-годишният водач е системен нарушител по Закона за движение по пътищата със справка от четири страници.

На 1 юни тази година книжката му е била отнета заради неплатени глоби.

От 18 до 29 май тази година 36-годишният мъж е бил на лечение в добричката психиатрична клиника.

Шофьорът, вилнял във Варна - трезвен, но с психическо заболяване

Шофьорът, вилнял във Варна - трезвен, но с психическо заболяване

Назначена му е съдебнопсихиатрична експертиза

Малко по-късно по информация на Нова телевизия стана ясно, че тестът за наркотици на шофьора, е положителен. Все още не ясен видът на наркотика. 

По думите на районен прокурор Невена Илиева, мъжът е употребявал наркотици в продължение на години.