36-годишният Радослав Д., - шофьорът, който вчера вилня по улиците на варненски квартал, бутайки пешеходка и няколко автомобила, е задържан и настанен в болница заради видимо неадекватното състояние.

Той е оказал и съпротива при задържането си, а при настаняването си в изолатора е проявил насилие спрямо полицай. Най-вероятно двете дела срещу Радослав ще бъдат обединени, съобщават от прокуратурата. От там дават и подробности по случая:

Сигнал за възможен инцидент е подаден още около 11.30 часа в ОД на МВР Варна от бащата на шофьора. Той обяснил, че синът му, който страда от биполярно разстройство, се е качил на семейната кола и е отпътувал за Варна. Преди това е имало скандал и пререкания с жена си, а Радослав заявявал, че мафията го търси, за да го убие и има намерение да се спаси във Варна. Бащата последвал сина си с друг автомобил, но в даден момент го изгубил, когато се движели из града.

Шофьорът, помлял 7 коли във Варна, с богата история в Пътна полиция

Шофьорът, помлял 7 коли във Варна, с богата история в Пътна полиция

Той е под охрана в токсикологията

В 13.25 ч. автомобилът "Ауди А3" на Радослав ударил пешеходка и то два пъти. След това блъснал два автомобила. Когато спрял в кръговото, граждани се опитали да го изкарат от колата, но Радослав потегля и удря трети автомобил, след това се ударил и в близка къща последователно и с предната и със задната част на автомобила. След това продължил по ул. "Кракра", където шофирането му става причина за няколко поредни пътнотранспортни произшествия. Спрял с удар в стълб, където вече е задържан от полицаите.

Мъжът е отказал да бъде тестван с дрегер за алкохол и наркотици при задържането си. Заради високата температура, Радослав бил отведен във Военноморската болница със съмнения за COVID-19, но резултатът е отрицателен.

От прокуратурата потвърждават, че Радослав е системен нарушител по Закона за движение по пътищата със справка от четири страници. На 1 юни тази година свидетелството му за правоуправление е било отнето заради неплатени глоби, баща му обаче е донесъл платежно, че дължимите суми са били платени.

Заради загуба на контролни точки Радослав се е явявал на проверовъчен изпит през 2016 г. пред КАТ, за да ги възстанови.

Също по обясненията на бащата синът му страда от психическо заболяване и приема силни медикаменти. Диагнозата на Радослав му е поставена, когато е бил още на 19 години. От 18 до 29 май тази година 36-годишният мъж е бил на лечение в добричката психиатрична клиника.

Шофьорът, помлял 7 коли във Варна, с богата история в Пътна полиция

Шофьорът, помлял 7 коли във Варна, с богата история в Пътна полиция

Той е под охрана в токсикологията

Към момента резултатите от назначената съдебнохимична експертиза не са готови. Пробата за алкохол е отрицателна, а за наркотици резултатите ще са готови следващата седмица.

Назначената съдебнопсихиатрична експертиза ще даде отговор на въпроса дали Радослав е наказателно отговорен.

Ако е, Районната прокуратура във Варна ще поиска от съда да бъде задържан под стража. Ако мъжът се окаже невменяем, ще бъде внесено искане в съда за настаняването му за лечение в психиатрична клиника.