Въпреки проливния дъжд, десетки мотористи се събраха пред Съдебната палата в София на протест, съобщава Нова телевизия. Протестиращите очакват българската държава да свърши своята работа и да върне турския гражданин Фарук Бекташ в България. Те са категорични, че Бекташ трябва да бъде съден както подобава за човек, извършил тежко престъпление, каквото е двойното убийство. Искат правда.

Припомняме, че до протестите на рокерите се стигна, след като турският гражданин прегази семейство мотористи край Драгоман и успя да избяга и да се укрие. Бекташ избяга, след като съдията от Софийския окръжен съд Недялка Николова постанови мярка „домашен арест”. Впоследствие на Фарук Бекташ задочно бе наложена мярка за неотклонение „постоянен арест”. Той се издирва с европейска заповед за арест. В издирването се включи и Интерпол. По информация на МВР турският гражданин вероятно се намира в Германия.

Събралите се пред Съдебната палата настояват за оставката на съдийката Николова. Те искат да се извърши реформа в съда, защото след като той подкрепя решението на магистратката, очевидно имало проблеми.

Мотористи излязоха на протест и в Бургас. Те се събраха на метри от Съдебната палата, за да изразят недоволството си от правораздаването у нас.

Сред протестиращите има представители на пет бургаски клуба, както и такива от рокерското движение от цялата страна, които са на почивка по морето. Те се заканват, че ще отстояват правата си, докато не бъде раздадена справедливост.

Рокерите са категорични, че протестът им не е политически, а чисто граждански, насочен срещу несправедливото решение на съдията, постановила домашен арест на Фарук Бекташ.

От Нова телевизия са поискали интервю със съдия Недялка Николова, но тя категорично е отказала.

БНТ допълва, че протестът е продължил един час. Те са издигнали плакат "Съдът е затворен за ремонт". Те символично заключили вратата. 

Настояват за промени в Закона за движение по пътищата. Искат повече толерантност на пътя. 

В Пловдив протестиращи мотористи свалиха каските си на земята. Във Варна към протестиращите на площад "Независимост" се присъединиха и граждани.