Майката на убития Тодор от Враца е възмутена от паричната гаранция, под която излязоха на свобода двамата братя Дамянови. Пред Нова телевизия Цецка Йорданова заяви, че няма думи. „2000 лв. е смешно, сякаш не е убито дете, а куче”, възмущава се жената.

Припомняме, вчера Софийският апелативен съд определи парична гаранция от 2000 лв. за Десислав и Иван Дамянови, които са обвинени за смъртта на младежа.

Майката на Тодор е категорична, че синът й не е имал сърдечно заболяване. Тя твърди, че младежът не е бил болен и не е взимал никакви хапчета.

Семейството на Тодор нямало никаква яснота какво се случва с делото.

От своя страна пред БиТиВи братът на Тодор – Ивайло Йорданов, нарече пускането на свобода на обвинените „наръчник за убиване”, който давал правосъдието.

Той коментира, че ако някой си е набелязал жертва, вече знае какво да прави. „Няколко обиди, риташ автомобила, при саморазправата трябва да го оставиш да ти нанесе 1-2 удара поне, за да имаш после оправдание, след което си приготвяш 2000 лева, един адвокат и всичко отминава. Убитият - убит, другите – на свобода”, анализира ситуацията Ивайло Йорданов.

Според него в страната ни все не достигат доказателства за престъпления и все има убийци навън.

Законът позволявал Тодор да излезе с бокс от колата. Той трябвало да има средство да се защити, след като кавгата може да прерасне в бой, както е станало в случая.

Йорданов е категоричен, че брат му е бил агресивен и не го е виждал да се кара с хората. Тодор бил отдаден на обществото, помагал на по-малки деца, на приют за кученца.

Ивайло Йорданов е убеден, че дори инфаркт да е причинил смъртта, това се е случило вследствие на боя.

Бащата на момчето също е на мнение, че да биеш куче на улицата – влизаш в затвора. Когато биеш човек и той почине – срещу 2000 лв. излизаш на свобода.

Близките на Тодор се опасяват, че обвинените може да напуснат страната. Според тях братята Дамянови е трябвало да бъдат задържани поне до излизането на експертизата по случая.