В Бургас днес ще бъде извършен следствен експеримент по разследването на канала за трафик, при който загинаха 18 мигранти, задушени в камион и открити край Локорско. Това стана ясно от думите на Христо Кръстев, зам.-градски прокурор, в студиото на Нова телевизия. Той не пожела да влезе в детайли заради разследването.

Част от обвиняемите по случая са дали подробна информация за схемата пред разследващите. "Повечето неща ги знаехме и те се подкрепят от другите доказателства", каза Кръстев.

Случаят е част от трансгранична престъпна дейност. А ръководителят е имал връзки в Турция и Сърбия. Разпитани са и мигрантите, които са в състояние за това. Те са разпознали част от лицата.

Тайникът е бил за около 40 човека, а във въпросния ден са натоварени 52 човека.

Останалите живи 34 мигранти са били настанени в 5 столични болници, като към момента за лечение остават 19 души. Шестима от тях са в тежко състояние.

Продължава издирването на още един човек, издадена е европейска заповед на арест. Разследващите смятат, че е напуснал страната веднага след като е разбрал какво се е случило. Арестуваните по случая са седем души, като на шест са повдигнати обвинения.

Разкриха каналджиите, отговорни за смъртта на 18-те мигранти, 6-ма с обвинения

Разкриха каналджиите, отговорни за смъртта на 18-те мигранти, 6-ма с обвинения

Един е избягал зад граница