27-годишен мъж е сигнализирал в полицията, че е бил нападнат на улица в село Ракита в община Червен бряг от двама души, на 46 и 52 години, съобщиха от областната дирекция на МВР в Плевен.

Нападателите са нанесли побой на мъжа с ръце и с дървен прът, като са го удряли по главата и тялото. Отнели са му мъжки кон. Впоследствие полицията е открила побойниците и коня в луковитското село Ъглен.

Животното е оставен с протокол за отговорно пазене в дома на единия от извършителите. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП - Плевен и е образувано досъдебно производство.

Ден по-рано в Плевенско е станало и масово сбиване. Сигнал за мелето в село Петърница в община Долни Дъбник е подаден в събота вечерта. Полицията е установила, че около 14 часа е възникнал спор между гости на тържество. Конфликтът прераснал във физическа саморазправа и участниците взаимно си причинили различни наранявания. 23-годишен мъж е бил настанен в болница с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. Сезирана е и Районната прокуратура в Плевен.

С трима ранени завърши сбиване в махалата в Кюстендил

С трима ранени завърши сбиване в махалата в Кюстендил

В боя е използван нож, стреляно е и с газов пистолет