Състоянието на нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й, които в понеделник, 24 юли бяха нападнати от двама мъже с качулки, е добро. Това стана ясно от думите на доц.Жельо Димов, началник на Клиниката по лицево-челюстна хирургия в болница "Св.Анна". Той уточни, че двете жени са в добро състояние, ясно съзнание, контактни и адекватни.

По думите му са уплашени и в стрес от инцидента. Според Димов най-вероятно ще им останат белези.

"Дъщерята има разкъсно- контузна рана в дясната инфроорбитална област и голям отток. Освен това майката има масивни охлузвания по цялото лице.", заяви д-р Димов.

Нотариуси осъдиха побоя

Нотариуси осъдиха побоя

Нотариалната камара апелира

След като са пристигнали в спешното отделение на УМБАЛ "Св.Анна" веднага са се явили неврохирург, травматолог, лицев хирург и са били направени всички обстойни изследвания.

"Имат спомен за случилото се. Тъй като са удряни доста жестоко по главата, се направи и компютърна томография и се установи, че няма фрактури на черепа", уточни още Димов.

По думите му, дъщерята има една рана и тежък хематом в дясната орбитална област, затворила е дясното си око и отделно има охлузвания и травма в гръдния кош. Майката е с масивни охлузвания по лицето и счупен нос. След два-три дена пострадалите ще бъдат изписани. Предстои им среща с психолог.

Задържани по случая все още няма.

Двама мъже пребиха жени до столичния бул. "Драган Цанков"

Двама мъже пребиха жени до столичния бул. "Драган Цанков"

Столични полицаи изясняват обстоятелствата около инцидент

Припомняме, че вчера, 24 юли двама мъже нападнаха и биха натариус Махенджийска и дъщеря й на столичния бил. "Драган Цанков". Нападателите били с качулки и ритали и удряли двете жени. По-късно същия ден Нотариалната камара на Република България изрази възмущението си от бруталния акт на насилие срещу техния колега - Валентина Механджийска и нейната дъщеря.

Нотариалната камара апелира съответните правораздавателни органи да предприемат всички необходими действия за разкриването на извършителите на това престъпление.