Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинение спрямо 5 лица за обира на инкасо служител, извършен на 23 март 2016 г.

По случая са обвинени 5 души - Красимир Б., Николай К., Георги И., Кирил М. и Борислав А. Те са обвинени за това, че в сговор са извършили грабеж в особено големи размери.

Красимир Б. и Николай К. са обвинени за съизвършителство помежду им. Останалите трима са били помагачи при обира.

По случая е установено, че около 12 часа на 23 март миналата година служител на ЗБК "Балкан" АД беше обран, докато носи чанта с пари за внасяне в банка. Служителят тръгнал от офиса на акционерното дружество, носейки в чанта 35 000 лв. На около 20 метра от сградата обаче служителят е нападнат от двама от обвиняемите. Единият от тях му нанесъл силен удар в задната област на главата и го повалил на земята. Другият опрял нож до врата на пострадалия и го заплашил, след което издърпал чантата му.

Извършителите напуснали местопроизшествието и на предварително уговорено място се срещнали с другите трима помагачи, за да си поделят сумата. Със своя дял от плячката единият извършител си закупил лек автомобил, а другият - велосипед.

След задържане на извършителите част от противозаконно отнетата сума е открита у тях.

Предстои Софийски градски съд да насрочи дата за разглеждането на делото.