Районната прокуратура в Сандански внесе обвинителен акт срещу баща и син с инициали Д.Б. и Н.Б. за агресивно поведение спрямо органи на реда, съобщиха от прокуратурата.

Около 11 часа на 22 януари 2017 г. полицаите А.Ш. и К. Г., при Районното управление на полицията в Сандански, контролирали пътното движение в района на кръстовище в курортния град в района на Културния дом в гр. Сандански. Докато съставяли акт за установяване на административно нарушение на спрян за проверка водач, те забелязали, че непосредствено пред тях, върху паркомясто, предназначено за инвалиди, паркира лек автомобил "Ауди А6".

Полицаите подали звуков сигнал да предупредят шофьора да премести колата. Въпреки това той демонстративно излязъл от автомобила, заключил го и тръгнал.

Полицаите направили забележка на водача на автомобила за неправилното паркиране. В отговор Д.Б. започнал да отправя ругатни, обиди, закани по техен адрес, с което целял открито да демонстрира, че стои над законоустановения ред. Разправията била в в оживен район на града, в присъствие на множество минувачи.

Служителите на реда предупредили Д.Б., че ще му бъде съставен акт за административно нарушение. Въпреки това той продължил да се държи арогантно, като през цялото време обиждал и заплашвал полицая. Нарушителят започнал демонстративно да набира телефонни номера, като се заканвал с жестове и думи.

Не след дълго на място пристигнал Н.Б. - баща на обвиняемия Д.Б., както и други негови роднини. Напрежението ескалирало. Д. Б. внезапно се насочил към излезлия от служебния автомобил полицай и го ударил в гърдите, с което му нанесъл телесна повреда. При опит да бъде задържан той оказал яростна съпротива, като се дърпал, буйствал и викал.

В този момент се намесил бащата на обвиняемия, който решил да попречи на органите на властта да изпълняват служебните си задължения като разкъсал полицейската униформа на служител на реда. Предстои делото да продължи в съда.