Районна прокуратура - Стара Загора привлече към наказателна отговорност 25-годишен мъж. Е.П. е обвинен за това, че подпомагал нелегални мигранти да преминат през територията на страната. Това съобщиха от прокуратурата.

На 31.07.2024 г., на автомагистрала "Тракия", в землището на гр. Чирпан, обл. Стара Загора, чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил, марка "Мерцедес", с чужд регистрационен номер, подсъдимият помогнал на 27 мъже от Афганистан да преминат през страната.

Държавното обвинение посочва, че деянието е извършено с цел да набави за себе си имотна облага. Е.П. получил предложение да извърши превоз на бежанци срещу заплащане - 1000 лв., от непознат човек, с когото се видели в заведение. Предоставен му бил автомобил с чужда регистрация. Обвиняемият отишъл с него до посочено място в района на гр. Карнобат.

Нелегалните мигранти влезли у нас през "зелена" граница, придружавани от водач. Договорката била афганистанците да платят определени суми в евро за преминаването от Турция до Сърбия. Те вървели две денонощия и на уговорено място изчакали Е.П., който ги качил в автомобила.

Предстои делото да продължи в съда.

Изправят трафикант на мигранти пред съда

Изправят трафикант на мигранти пред съда

Мъжът е и с повдигнато обвинение за шофиране след употреба на кокаин