Прокуратурата в Бяла Слатина внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж. Ц.Б. е обвинен за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие и причиняване на телесни повреди. Това съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият има богато криминално минало. Срещу него има 66 водени заявителски материали и 11 криминалистични регистрации. Той е осъждан е 19 пъти. Понастоящем изтърпява ефективно поредното му наложено наказание "лишаване от свобода".

От прокуратурата посочват, че след освобождаването си от затвора през м. август 2022 г. Ц.Б. заживял в с. Борован в дома на възрастните си родители К.С. и Г.С. Той не работел, злоупотребявал с алкохол, искал пари от тях. Когато те му отказвали той ги, обиждал, заплашвал и им нанасял побой.

След поредното посегателство възрастните хора подали в съда молба по Закона за защита от домашното насилие. Съдът забранил на Ц.Б. да доближава родителите си на по-малко от 200 метра за срок от 12 месеца. Освен това той бил отстранен от съвместното жилище, което обитавал с родителите си.

С цел минимизиране на напрежението и избягване на конфликти, пострадалите се преместили в друг имот в селото, оставяйки го да живее сам. На 02.06.2023 г., въпреки наложените му ограничителни мерки, Ц.Б. отишъл в дома им и отново поискал от тях пари. Те отказали да му дадат пари. Това ядосало подсъдимият, който ги пребил с метална тръба.

Ц.Б. успял да вземе от баща си ключа от лекия му автомобил и избягал. По-късно се върнал, подкарал колата, катастрофирал с нея и я изоставил.

По случая е образувано досъдебно производство. Предстои поредното за обвиняемия Ц.Б. наказателно дело да продължи в съда.

Задържани са трима за домашно насилие в София

Задържани са трима за домашно насилие в София

Една от пострадалите жени е била бременна