Предадоха на съд мъж, направил опит за умишлено убийство на жена в Благоевград. Това съобщиха от прокуратурата. 21-годишният К.Л. е криминално проявен. Той е осъждан за грабеж, причиняване на средна телесна повреда и за трафик на хора.

Подсъдимият живеел в Благоевград. Той поддържал контакти с криминално проявени лица в града, от които купувал наркотични вещества. Често изпадал в парични задължения към тях.

С оглед положението му на зависимост, обвиняемият бил убеден от неизвестно лице да извърши убийство на 46-годишната С.Т. Било му обещано, че ако изпълни задачата, натрупаните му дългове ще бъдат опростени. Обвиняемият К.Л. поел поръчката за умъртвяването на С.Т. и пристъпил към изпълнението й на 10.10.2023г.

Маскиран с черни дрехи и качулка, подсъдимият причакал С.Т. пред жилищния блок, в който тя живеела. Той последвал жената, когато тя излязла от дома си. К.Л. нанесъл няколко удара с "кози крак" по главата на пострадалата. С.Т. инстинктивно се опитала да се предпази и побягнала. Извършителят я последвал, нанасяйки й удари по краката.

Жената успяла да стигне до оживена улица, където й била оказана помощ. В същото време обвиняемият избягал. Той хвърлил оръжието и скрил дрехите, с които бил облечен под паркиран наблизо автомобил. К.Л. се прибрал се вкъщи и споделил на майка си, че е търсен от полицията заради извършеното незаконно деяние. Тя го закарала в гр. Сандански, където бил арестуван.

По образуваното досъдебно производство е извършен оглед на местопроизшествието. Намерени са и са иззети веществени доказателства. Освен това са назначени и изготвени експертизи - комплексна ДНК-профилирана, дактилоскопна и съдебномедицинска.

Установено е, че на пострадалата С.Т. са причинени различни по вид и тежест травматични увреждания, в т.ч. нараняване, проникващо в черепната кухина, затруднение на движенията на ръката, травма, причинила постоянна слепота на окото. Съвкупният анализ на доказателствата сочи за виновността на обвиняемия К.Л., поясняват от прокуратурата.

Предстои делото да продължи в съда.

Повдигнаха обвинение на мъжа, нападнал жена с крик в Благоевград

Повдигнаха обвинение на мъжа, нападнал жена с крик в Благоевград

20-годишният нападател е рецидивист