Прекратиха издирването на 16-годишния Кристиян, който блъсна туристи в Триград и избяга.
Това стана на 13-ия ден от изчезването на младежа. Акциите по издирването в планината на младежа са прекратени, това съобщи кметът на родопското село Цветан Славков, цитиран от Дарик.

11 дни доброволци и полицаи обходиха всяко едно място в района на Триград и близките населени места. Другите два дни, от почти двуседмичното издирване, са били дъждовни.

Единствено две жени от селото подали сигнал, че са забелязали Кристиян, но той не се отзовал на техните викове и изчезнал. Водолази и пещерняци, също се включиха преди дни в акциите, но и те не откриха следа от ученика.

"Спряхме с издирвателните дейности в гората, защото няма място, на което да не сме били. Хората от селото са ангажирани с много работа и набирането на групи става много трудно вече. Има много версии, но всичко е на думи", заяви кметът на родопското село.

От полицията разчитат на камерите в селото. Една от версиите е, че той е жив и здрав и се крие и някой му помага.

"Напълно е възможно да оцелее в гората толкова дни, още повече, че чувам че има помагачи. Температурите на са толкова ниски, за да има някакви проблеми от този род. Може да се храни и с плодовете, които намира в гората. Има шанс да е оцелял", коментира дългогодишният планинар и спелеолог доц. Тодор Тодоров. Той познава района много добре. От МВР продължават работата по случая.

Припомняме, на 10 юли непълнолетният Кристиян шофирайки автомобил без книжка помете четирима туристи в района на родопското село Триград и избяга.