Съдия Светлозар Георгиев, който беше обвинен в оказване на натиск върху прокурор, пожела да бъдат преразпределени делата, по които той е определен за докладчик.

Припомняме, спрямо съдия Геогриев е предявено обвинение за извършено престъпление от общ характер. В средата на месеца говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобши, че съдия Светлозар Георгиев от Окръжен съд-Варна е оказвал натиск върху прокурор, за да не разследва случай със забравен автомат върху капака на автомобил.

Обвиниха варненски съдия, оказвал натиск върху прокурор

Обвиниха варненски съдия, оказвал натиск върху прокурор

Искал да не се разследва полицай заради забравен автомат върху кола

Във връзка с воденото разследване срещу Светлозар Георгиев, съдия от Окръжен съд - Варна, той посочи, че "към момента не може да осигури разглеждането и решаването на съдебните дела по изискуемия от закона обективен и безпристрастен начин".

Самоотводите по наказателните дела, на които съдия Георгиев е докладчик, са приети за основателни. Съдебният състав е докладвал на зам. - председателя на Наказателно отделение, за да се определи нов съдия докладчик. Делата са преразпределени чрез система за случаен избор, която е базирана във ВСС.

Преразпределението на делата на съдия Георгиев е налично на интернет страницата на Окръжен съд - Варна.