Днес от 10.00 часа в Министерство на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод Международния ден без тютюнев дим - 19 ноември.

Тази година международният ден ще премине под мотото „За бременност без тютюнев дим".

Участници в пресконференцията ще бъдат: д-р Маша Гавраилова, н-к отдел „Опазване на общественото здраве" в МЗ; д-р Нина Ранкова, завеждащ Неонатологичното отделение на Първа МБАЛ - София; д-р Виктория Чобанова, секретар на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България.

По повод Световния ден без тютюнев дим на 19.11.2009 г. (четвъртък) от 8,30ч. до 10,30ч. фондация "Зеленодиво" кани гражданите да изпият сутрешното си кафе без цигара в градинката "Св.Климент Охридски" (до Народното събрание). Безплатното кафе и тематичните дискусии са част от инициативите на едногодишната интерактивна кампания "Културата да дишаш", засягаща тютюнопушенето, организирана от фондация "Зеленодиво" и сайта exsmoker.bg.

На пресконференция от 12ч. в БТА фондация "Зеленодиво" ще представи резултатите от едногодишната интерактивна кампания засягаща тютюнопушенето "Културата да дишаш" и ще разкаже за различните инициативи проведени през годината, касаещи пряко пушачите в България. Психолози ще разкажат за поведенческите модели и нагласи на пушачи и експушачи.